פיצה בייתית קלה להכנה עם טיפ לשדרוג מושלם

רגיל

כל מי שמכיר אותי היטב יודע שאני מעדיפה מיני מזונות חלביים; פסטות, פשטידות, מאפונים ופחממות נוטפות גבינה, זו אני. פיצה היתה התמכרות קשה שלי ממנה למדתי להתנזר, אולם חדוות האפיה עבור ילדיי ואורחיי פורצת מקרבי בכל פעם שיש "סיבה למסיבה".

לאחרונה הצטיידתי היטב בכל מה שקשור למיני גבינות, קמחים לאפייה וסוגי פסטות לטובת ההכנות לקראת חג השבועות שמיותר לציין שני מחבבת במיוחד, ובכל פעם שפתחתי את הארון הציצה אלי אריזת הקמח התופח הזו שפשוט סימנה לי שחראם, לא יפה ככה וחבל על הפנים היפות שלי- ויאללה למטבח!

את קמח השמרים של אוסם אני מניחה (או מקווה!) שכולכם מכירים היטב; הוא שדרג לכולנו את קלות ההכנה, הקפיץ את המתכונים המסובכים ישר אל חזית האפייה וחסך מאיתנו הרבה עגמת נפש בדמות עוגות לא מוצלחות שנאפו מבצק שמשום מה סרב לתפוח כמו שצריך (למען השם, למה זה כל הזמן היה קורה לי!?)

בכל מקרה, קמח השמרים של אסם הפך דייר קבע במשכני ממש מהרגע בו יצא לאויר העולם ומדובר בסיפור אהבה שמשלב בתוכו הרבה ריספקט; אני נותנת לו- וכולם נותנים לי, על הבצק המושלם שיצא לי.

ובכן, כמו שציינתי, הציץ אלי מארז הקמח אי שם ממקומו בארון והחלטתי להכין לגוזלים שלי פיצת פינוק לשעת צהריים מוקדמת. אחלוק אתכם את המתכון בשמחה ושימו לב שיש פה טיפ פשוט, שישדרג את הבצק לכדי… מעולה!

פיצת בזק בייתית עם בצק משודרג:

3 כוסות קמח שמרים של אסם (אני משתמשת בכוסות פלסטיק חד פעמיות למדידה*)

1 כוס מים (שוב, כוס פלסטיק חד פעמית*)

1/4 כוס שמן זית (חד פעמית כן?)

1 כף מלח

1 כף סוכר

מערבבים את כל המרכיבים יחדיו פרט לכוס שמן הזית. ניתן להשתמש במיקסר, אבל בהחלט אפשרי ללוש ביד "כמו פעם". לאחר שהבצק- שיוצא דביק- מגובש עם כל המרכיבים, יש להכין ממנו מעין כדור שיושב במרכז הקערה, וסביבו לשפוך בעדינות את שמן הזית. כשכל שמן הזית עוטף ברכות את גוש הבצק, יש ללוש אותו בעדינות ולהבליע בתוכו את שמן הזית. הבצק כעת לא רק דביק, כי אם גם שומני. הטיפ הזה יהפוך את הבצק שלכם לכזה שיזכיר לכם מאוד בצק עסיסי, רך ומשובח כמו זה של פיצה מוכרת שמזמינים הביתה.

מניחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת מטבח במקום חמים (אני אוהבת לשים ליד אדן החלון, שם השמש מטפחת אותו היטב) וממתינים לתפיחה. כעבור כחצי שעה עד שעה אני נגשת אל הבצק, לשה אותו שוב ומניחה לו לעוד מספר דקות .

את הבצק אני משטחת על גבי אבן מיוחדת לאפיה שרכשתי בהום סנטר (שווה כל פרוטה, עלה לי משהו כמו 100 ש"ח אם אני זוכרת נכון) ומניחה לו לתפוח ממש עוד כמה דקות קלות.

על גבי הבצק אני מניחה חמש כפות נדיבות של רוטב לזניה של אסם, שהילדים אוהבים מאוד שכן הוא מתקתק במידה מספקת ומכיל בתוכו כבר את כל התבלינים הנדרשים. בלי התעסקות מיותרת.

טיפ: (כן, עוד טיפ און דה האוס), את התוספות של הילדודס אני מניחה ישירות על גבי הרוטב- ורק לאחר מכן מפזרת את גבינת המוצרלה. כך, הגבינה מותכת ממש על גבי התוספות- ולוכדת אותם היטב על הפיצה. אין סיכוי שתוספות סוררות כמו זיתים קצוצים או תירסים שובבים יתגלגלו על הרצפה.

כאמור- מעל התוספות שבחרנו אני מגרדת גבינת מוצרלה (קונה כבר מגורדת במעדניה של הסופר) ומוסיפה גם גבינה בולגרית.

אני מוסיפה מעט שומשום בשולי הפיצה- כך הילדים משתכנעים לאכול גם את הקצה. כי זה פשוט טעים.

שימו לב, לקראת שבועות אסם מרחיבה את סל המוצרים שלה ומענגת אותנו עם עוד מוצר מצויין שיעשה לנו חיים קלים- וגם בריאים: קמח שמרים המכיל 50% חיטה מלאה ומתאים במיוחד להכנת לחמים ומאפים. בקלות ניתן להפוך את הפיצה הזו לפיצת חיטה מלאה.

 

בצק משוטח על אבן אפיה, רוטב במרכז ושומשום בשוליים

בצק משוטח על אבן אפיה, רוטב במרכז ושומשום בשוליים

הגבינה מעל התוספות. כך אין סיכוי ש"יברחו"

הגבינה מעל התוספות. כך אין סיכוי ש"יברחו"

פשוט מהיר וקל. ואין צורך במרכיבים מרובים

פשוט מהיר וקל. ואין צורך במרכיבים מרובים

מתכונים נוספים אעלה בהמשך וגם הם יהיו.. ובכן- חלביים!

אם אהבתם את המתכון, הטיפ והפוסט, אתם מוזמנים להצטרף ולעקוב אחר הבלוג, ממש כאן משמאל- בתיבת ההצטרפות.

שלכם

כרמל

אודות Carmel Peleg

ברוכים הבאים לבלוג השמח שלי! כאן, תוכלו ליהנות מהמלצות על כל מה שיכול להפוך את החיים לפשוטים יותר, נוחים יותר, צבעוניים יותר ו-שמחים. בין היתר, תוכלו לקבל כאן המלצות על ספרים חדשים, מתכונים שניסיתי בעצמי והוגשו לכם מדוייקים, מיני מוצרים שיהפכו את החיים ליעילים וקלים, התראות על המקומות השווים לבילוי עם הילדים ובני הזוג, טיפים, הצגות וסרטים. תוך כך תוכלו לקבל הצצה אל חיי הפשוטים-מורכבים, הבורגניים לפליא והמשתדלים להיות שמחים ועל הדרך, אולי תוכלו גם ללמוד משהו על עצמכם ומשפחתכם ולגלות מהם הדברים שעושים לכם נחת. Enjoy life! ❤

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s