מבחן הסופגניה יצא לדרך. הציון שלי? בפוסט ויש גם טיפים ממני, באהבה:

רגיל
אתגר הסופגניה המושלמת יוצא לדרך. בתמונה: הציוד המשובח למשימה

אתגר הסופגניה המושלמת יוצא לדרך. בתמונה: הציוד המשובח למשימה

לפני מספר ימים סיפרתי לכם בעמוד הפייסבוק שלי שאותגרתי להכין את הסופגניה המושלמת- ולטובת המשימה, בין יתר הפינוקים והמצרכים הנדרשים להכנתה, צויידתי גם במשפר האפייה של שמרית, ככה- TO BE ON THE SAFE SIDE .

עם ים מוטיבציה, גוזלים משתוקקים והציוד שברשותי, נגשתי אל הפינה החביבה עלי (המטבח, אלא מה) והתחלתי להכין את הסופגניות על פי מתכון מעולה שאצרף להנאתכם כאן בפוסט. את המשימה חלקתי לשני חלקים: סופגניה אפויה וסופגניה מטוגנת והרי התוצרים;

מצרכים להכנת הסופגניה המושלמת:

3.5 כוסות קמח (זה 500 גרם)

1/2 שקית שמרים טריים של שמרית (25 גרם)

1/2 שקית משפר אפייה של שמרית

1/4 כוס סוכר (50 גרם), אני שמתי מעט יותר

1/2 כפית מלח לא גדושה

1 ביצה גדולה (L)

100 גרם חמאה רכה בקוביות

1 כוס חלב פושר עד חמים (240 מ"ל)

מבחן הסופגניה המושלמת יצא לדרכו

מבחן הסופגניה המושלמת יצא לדרכו

אני משתמשת במיקסר אבל בהחלט ניתן ללוש עם הידיים באהבה את כל המצרכים יחד פרט לחמאה ולחלב. כעבור שלוש דקות של לישה איטית עד בינונית מוסיפים בהדרגה את החמאה והחלב וממשיכים ללוש עד שהבצק גמיש, אחיד ורך. אם דביק- ניתן עוד מעט לקמח.

מעבירים את הבצק המעולה לכלי משומן ומלטפים את כולו בשמן כך שלא ידבק לשום דופן בעת התפיחה ומניחים לו לתפוח שעתיים לפחות עד שהוכפל הנפח, כשהקערה מכוסה בשקית, כך שהבצק ישמור על הלחות שלו. לאחר מכן, באמצעות הידיים להוציא מהבצק במעיכה את כל האוויר ולהפתיח שוב, שעתיים פלוס מינוס. עדיין, עם השקית.

לאחר שהבצק מוכן, ניתן לרדד אותו בעובי 1.5 ס"מ ואפילו 2 ולקרוץ עיגולים, שגם עליהם לתפוח למשך כחצי שעה. אפשר גם להכין עיגולים עם הידיים. גם הם- זקוקים לעוד תפיחונת. אני ממליצה להניח את העיגולים לפתיחה על גבי נייר אפיה שמונח על גבי מגבת גדולה, כך שהשיש הקר לא יעכב את התפיחה שלהן.

הבצק תופח בתבנית השקעים של ארקוסטיל ליצירת סופגניה אפייה

הבצק תופח בתבנית השקעים של ארקוסטיל ליצירת סופגניה אפייה

לסוגפניה אפוייה: מתפיחים את העיגולים בתוך תבנית שקעים כמו זו של ארקוסטיל. אני שימנתי אותה מעט למרות שהיא בעלת ציפוי "נון- סטיק", והם יוצאים ממנה בקלות ובצורה מושלמת. העיגולים תפחו בה מצויין כפי שתוכלו לראות ואפיתי אותם בערך רבע שעה בחום של 180 מעלות. זה יוצא יותר כמו מאפין במראה החיצוני, אבל הטעם אלוהי והבצק עדין ורך.

סופגניה אפויה בתבנית ארקוסטיל, יצאה דומה למאפינס בטעם אלוהי

סופגניה אפויה בתבנית ארקוסטיל, יצאה דומה למאפינס בטעם אלוהי

מוכנות: אפויות ומושלמות ממולאות קרם שוקולדי

מוכנות: אפויות ומושלמות ממולאות קרם שוקולדי

לסופגניה מטוגנת: בסיר רחב ועמוק שמתי בערך חצי בקבוק שמן קטן כך שלא כל הסופגניה כולה תטבע בשמן (ככה מקבלים את אפקט הפס הלבן באמצע). את השמן בדקתי באמצעות שיפוד מעץ- ברגע שצצו בועיות מסביב לשיפוד- סימן שהשמן מוכן. הנמכתי אותו והתחלתי לטגן. כל סופגניה, בערך דקה דקה ושניה מכל צד, כך הן שומרות על צבע עדין ולא שרוף. הוצאתי והנחתי על מסננת ומייד לאחר מכן על נייר אפיה.

טיגון בשמן לא עמוק מידי יסייע ביצירת ה"פס הלבן" באמצע הסופגניה

טיגון בשמן לא עמוק מידי יסייע ביצירת ה"פס הלבן" באמצע הסופגניה

חלקן ממולאות בריבת תות שדה ומפורגנות בים אבקת סוכר

חלקן ממולאות בריבת תות שדה ומפורגנות בים אבקת סוכר

בזקתי על חלקן אבקת סוכר ומילאתי בריבה ואת חלקן האחר מילאתי בקרם וניל וציפיתי בקרם שוקולוד (בדיוק כמו זה שמכינים כציפוי לעוגת שוקולד) ופירגנתי בסוכריות צבעוניות. טעמים אחרים לא היו מתקבלים בתיאבון על ידי בני בייתי, ככה זה- על טעם ועל ריח… לא התווכחתי.

הסופגניות יצאו פשוט מושלמות!

הסופגניות מבפנים אווריריות ולא דחוסות, וללא "בצק דביק" בליבתן. משפר האפיה של שמרית הוכיח את עצמו

הסופגניות מבפנים אווריריות ולא דחוסות, וללא "בצק דביק" בליבתן. משפר האפיה של שמרית הוכיח את עצמו

הן לא רק נראות יפה, הן מצויינות מבפנים:

הבצק כפי שתוכלו לראות מאוד אוורירי (רואים את החורים הקנים האלה בתוך הסופגניה? היא אוורירית ולא דחוסה), וגם לא היתה בה טיפה אחת של בצקיות של "בצק לא מוכן". יאמי ! אגב, אני בטוחה שללא משפר האפיה של שמרית,         הסופגניות לא היו יוצאות בהכרח כאלה אווריריות, אז אל תוותרו עליו.

הילדים חגגו, הבית שמח והואר למשך כל הסופ"ש לא באורן של נרות החנוכה, אלא באור החיוכים והאושר של הגוזלים שהיו סופר דופר גאים, מרוצים ומדושנים.

בקרוב אצלכם!

עונג שבת. הסופגניות מוכנות, האתגר הושלם בהצלחה!

עונג שבת. הסופגניות מוכנות, האתגר הושלם בהצלחה!

אתם מוזמנים להשאיר לי הודעות בפוסט ואשמח לענות על כל שאלה, בהצלחה!

אודות Carmel Peleg

ברוכים הבאים לבלוג השמח שלי! כאן, תוכלו ליהנות מהמלצות על כל מה שיכול להפוך את החיים לפשוטים יותר, נוחים יותר, צבעוניים יותר ו-שמחים. בין היתר, תוכלו לקבל כאן המלצות על ספרים חדשים, מתכונים שניסיתי בעצמי והוגשו לכם מדוייקים, מיני מוצרים שיהפכו את החיים ליעילים וקלים, התראות על המקומות השווים לבילוי עם הילדים ובני הזוג, טיפים, הצגות וסרטים. תוך כך תוכלו לקבל הצצה אל חיי הפשוטים-מורכבים, הבורגניים לפליא והמשתדלים להיות שמחים ועל הדרך, אולי תוכלו גם ללמוד משהו על עצמכם ומשפחתכם ולגלות מהם הדברים שעושים לכם נחת. Enjoy life! ❤

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s